Kan serveres fra: dag 2 og fremefter
Lækker, mushy ret, som understøtter en nybagt mors heling og hjælper hendes krop med at finde balance igen efter graviditet og fødsel. Kan tilsættes mere eller mindre de ingredienser du ønsker og kan lide, så retten er tilpasset lige netop dig. Et godt tip er dog, at lade alle ingredienser koge godt ud, så bliver retten nem for systemet at optage og dermed støttes tilbage i balance på en behagelig og nærende måde.
OPSKRIFT
Portioner: 2-3 portioner
Du skal bruge:
0,75 dl. mung bønner (godt renset og sat i blød min. 6 timer evt. over natten)
7,25 dl. vand
2 spsk ghee (eller sesamolie)
1 tsk spidskommen (hel)
1 stk finthakket hvidløgsfed
1 tsk bukkehorns frø
2 spsk hakket frisk koriander
0,25 tsk frish revet ingefær
0,75 tsk sort peber (kan dog undlades)
En knivspids asafoetida (kaldes ‘dyvelsdræk’ på dansk)
0,5 tsk kardemomme pulver
0,25 tsk gurkemeje
1 tsk koriander pulver
0,5 tsk salt (bør dog undlades de første dage efter fødslen)
1 knivspids cayenne peber (tilføjet til sidst)
2 små skriver lime (til at presse over retten lige inden servering)
En sjat kokosmælk (hvis ønsket, og hvis det er en varm dag)
Ekstra hakket frisk koriander (hvis ønsket - kan virke kølende på varme dage)
Fremgangsmåde
• Sæt vand i kog og tilføj derefter bønnerne
• Bring i kog og sænk varmen, låg på og lad simre i 45 min.
• Opvarm ghee (eller sesamolie) i en lille stegepande ved medium varme
• Tilsæt spidskommen og hakket hvidløg panden og sørg for de ikke brænder på
• Når spidskommen frøene begynder at brune tilsættes bukkehornsfrø, efterfulgt af hakket koriander, revet ingefær, peber, asafoetida, kardemomme pulver, gurkemeje og koriander.
• Når bønnerne er kogt færdig tilsættes krydderiblandingen. Rør godt rundt og og varm i 2 minutter. Hvis kokosmælk ønskes, tilføjes det sammen med krydderiblandingen.
• Salt og cayenne peber tilføjes herefter, hvis det ønskes.
• Serveres varm med limebåde og evt. toppet med frisk koriander
Comments